Udflugt i WaddenC-regionen – eller fra aluminium til elektriske hegn28.10. 2019

Den 25. oktober besøgte international management studerende fra Det Europa-Universitet i Flensborg, sammen med repræsentanter fra Fit4Jobs@WaddenC, det syddanske Tønder og det nordfrisiske Viöl. Denne gang handlede ekskursionen om aluminium og hegn.

 

Gruppen startede deres dag på ”aluminiumselskabet” Hydro, som opererer over hele verden og har ca. 35.000 ansatte. Afdelingen i Tønder producerer b.la. aluminiumsprofiler til vindmøller samt bilindustrien.
De studerende blev  informeret om virksomheden, historien, distributionskanaler, markedet og kom i spændende dialog med de lokale eksperter, f.eks. i forbindelse med bæredygtighedsstrategier hos Hydro. Efterfulgt af det teoretiske input fulgte det mere praktiske. Udstyret med hjelm, beskyttelsesbriller, sikkerhedsvest og sikkerhedssko, blev de studerende guidet igennem produktionen. Gruppen fik lov til at se Hydros transportbånd med aluminiumsprofiler, færdige produktpaller og industrirobotter m.m. Spændende indsigt tæt på den dansk-tyske grænse, men langt væk fra universitetslivet.

 

Hos Weidezaun.info, den største online forhandler af elektrisk hegnudstyr, bød de studerende fra Flensborg velkommen med kaffe, småkager og et glas mousserende vin. Efter en vellykket præsentation om den nordfrisiske familievirksomhed, som distribuerer omkring 400.000 pakker årligt, fik gruppen muligheden for at se bag kulisserne. Rundvisningen på lageret gik forbi meter høje reoler, gaffeltrucks og plukkevogne. De studerende blev forbavset over de mange internationale kundernes samt de forventede mål for firmaet i Viöl. Derefter benyttede de studerende lejligheden til, at stille adskillige spørgsmål til medarbejderne og udforskede deres egne fremtidsmuligheder i virksomheden.

 

Med mange nye indtryk og småkager i maven, gik turen tilbage til Flensborg. Her skal de studerende gennemføre et par semestre på universitetet endnu - men hvem ved, hvor de skal hen i praktik, speciale eller job? Vi har en idé: Noget med aluminium eller hegn? Tak til virksomhederne for deres tid og ”åbne døre”. Vi ses næste gang!

 

Fit4Jobs@WaddenC er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu

Fit4Jobs@WaddenC er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu