Turisme på tværs af grænsen: Markedsføring i nabolandet24.01. 2020

Mere end 50 turismeaktører fra overnatnings- restaurations- og oplevelsesbranchen mødtes den 21. januar 2020 i det nordfrisiske innovationscenter(NIC) i Niebüll(DE). "Mountain View"-lokalet bød ikke på en bjergudsigt, men derimod på en praksisorienteret erhvervskonference med emnet "Marketing i nabolandet". Der blev afholdt fire oplæg af danske og tyske eksperter, som havde forskellige fokuspunkter. Under oplæggene var der plads til diskussion og sjov. Herefter var der mulighed for at udveksle erfaringer.


Mads Schreiner, Market Director fra VisitDenmark, fortalte blandt andet om relevansen af VisitDenmarks branding for turisme i Danmark, potentialet i lavsæsonen, om bunkere på stranden, som bliver omdannet til kunst og han gav yderligere et indblik i hans hverdag.


Content, eller med andre ord: ”Forbedring af din virksomheds synlighed på nettet ved at producere indhold” var emnet på Birte Schmidts oplæg, Head of Content kontoret for digital ændring (vvandel.io). Jo mere kreativ, individuel og kontinuerlig ens tilgang til nye emner og kunder er, jo bedre.


Tæt på, men alligevel så langt fra - hvad enten det er WhatsApp eller Facebook, humor, dus eller des: Kirsten von Wildenradt, medejer af Kalb Kommunikation, gav indsigt i forskellig brug af sociale medier i hhv. Danmark og Tyskland. Hun pointerede, at der er stor mulighed for markedsføring på de sociale medier, bare man kender sin målgruppe og tiltaler den tilsvarende.


Afslapning eller aktiv ferie? Timo Klass, adm. direktør i reklamebureauet Hochzwei, gik yderligere i dybden med de kulturelle forskelle, og hvilke behov tyske og danske turister har. Analysen af disse forhold fører til en markedsføringsstrategi i det tilsvarende land.


Efter de praksisorienterede oplæg, fik deltagerne mulighed for at networke og nyde en tapas-buffet.

Fit4Jobs@WaddenC er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu

Fit4Jobs@WaddenC er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu