Børnemøbler fra Højer ud til hele verden: På B2B-virksomhedsbesøg hos højkvalitetsproducent M. Schack Engel A/S05.10. 2020

Det dansk-tyske projekt Fit4Jobs@WaddenC (F4J) afholdte den 23. september, i samarbejde med Tønder Erhvervsråd, et spænende B2B-besøg hos virksomheden M. Schack Engel A/S, hvor danske og tyske interessenter fik muligheden at høre om deres globale succes med brandet Lifetime Kidsrooms.


B2B-virksomhedsbesøget startede med en informativ rundvisning i showroom, på produktionen og dernæst på lageret. I forlængelse af rundvisningen kunne de fremmødte høre indlæggene fra Keld Nielsen (Direktør og ejer) og Michael Just Nielsen(Salg- & marketingschef), der grundigt belyste hvordan familievirksomheden i Højer, nærmere sagt Sønder Sejerslev, har opnået succes på verdensmarkedet, både via deres professionelle tilgang i forhold til at samarbejde med deres bestyrelse, strategi, ledelse, HR, marketing og ikke mindst ”eksportsalg”.

 
Virksomheden sælger deres kvalitetsprodukter globalt med eksport og salg gennem primært faste agenter og distributører i 35 lande, herunder via 34 butikker i Tyskland. M. Schack Engel A/S arbejder desuden på en online salgsstrategi med direkte B2C-salg til slutkunder som man med respekt og omtanke formår at forene med B2B-salget til deres mangeårige samarbejdspartnere.


- Forventningerne til rundvisningen og oplægget fra M. Schack Engel A/S var fra min side store. Jeg vidste at det var en interessant virksomhed med en god historie og jeg må sige, at mine forventninger blev mere end indfriet. Jeg deltog på rundvisningen hvor John Engel viste rundt med et engagement, med viden om maskiner og produkter, der virkeligt var med til at sætte en streng under virksomhedens helt unikke produktionsapparat. Oplæggene i forsamlingshuset byggede videre på fortællingen om eksportsuccesen som verdensmarkedsleverandør, udtaler Carsten Borg erhvervskonsulent hos Tønder Erhvervsråd.

 

B2B-virksomhedsbesøget bød på inspiration til deltagerne i forhold til, hvordan mindre lokale virksomheder i grænseregionen kunne arbejde med en global udvikling af deres virksomhed. Endvidere gav arrangementet gode muligheder for at netværke og spørge ind til både M. Schack Engels erfaring samt de øvrige deltagernes erfaring i forhold til bl.a. rekruttering af kvalificeret arbejdskraft, digitalisering og eksport til f.eks. Tyskland. M. Schack Engel A/S fik også en del ud af at åbne deres døre for de danske og tyske interessenter. Ud over en spænende dialog med deltagerne fik de også udbygget deres netværk på tværs af grænsen.


- En yderst interessant virksomhed med et globalt syn, beliggende i en lille landsby i Tønder kommune, hvor arbejdet med en skarp strategi har givet pote, udtaler Jan J. Diers, som er projektleder i F4J-projektet og fortsætter: Især produktionen i Sønder Sejerslev var imponerende at se, med glade medarbejdere der har været ansat i mange år, en gennemgående god stemning, og næsten udelukkende medarbejdere fra regionen.

 

M. Schack Engel A/S har som så mange andre også den udfordring, at de har svært ved at tiltrække højtuddannede medarbejder. Derfor har de f.eks. valgt at ansætte to medarbejdere, indenfor digital markedsføring, der arbejder på langdistance fra deres hjemmekontor. Bare fordi virksomheden har beliggenhed på landet, betyder det ikke at der ikke tænkes innovativt og digitalt.


Fit4Jobs@WaddenC planlægger yderligere B2B-virksomhedsbesøg, med det formål at skabe mulighed for danske og tyske virksomhedsejere i grænseregionen, til også at udveksle erfaringer på tværs af grænsen. Fit4Jobs@WaddenC er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling.

 

Copyright: Dagmar Jensen(Wirtschaftsförderung Nordfriesland)

Fit4Jobs@WaddenC er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu

Fit4Jobs@WaddenC er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu