HVAD ER INTERREG5A?

Interreg Deutschland-Danmark

Den Europæiske Union står bag initiativet Interreg, der skal støtte og fremme samarbejde på tværs af EU’s landegrænser. I hele Europa findes der ca. 70 Interreg-programmer. Interreg understøtter Europa 2020-strategien, som alle EU-strukturfondsprogrammer i perioden 2014-2020 skal leve op til. Strategien baserer sig på intelligent, bæredygtig og inkluderende vækst i Europa.

Interreg Deutschland-Danmark programmet har til formål at øge fokus på det grænseoverskridende samarbejde og understøtte videreudviklingen af den dansk-tyske grænseregion i perioden 2014-2020. Programmet har 672 mio. kr. til rådighed til dansk-tyske projekter. 
Interreg Deutschland-Danmark er den femte generation af det dansk-tyske Interreg-samarbejde, også kaldet Interreg 5A.

Programregionen

Interreg Deutschland-Danmark omfatter på dansk side Region Syddanmark og Region Sjælland. På tysk side omfatter den kredsene Nordfriesland, Ostholstein, Plön, Rendsburg-Eckernförde og Schleswig-Flensburg samt byerne Flensburg, Kiel, Lübeck og Neumünster.
Der bor ca. 3,6 mio. mennesker i programregionen. Ser man på areal og indbyggertal, kan forskellen mellem regionerne, kommunerne, kredsene og byerne i Interreg Deutschland-Danmark ved første øjekast virke ret stor. Men ved nærmere eftersyn har områderne både geografisk og demografisk en hel del til fælles.
Image
Interreg programregion // Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu.

Relevante Interreg5A-projekter i forhold til Fit4Jobs@WaddenC:


Fit4Jobs@WaddenC er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu

Fit4Jobs@WaddenC er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu